“Met gevoelens speel je niet…!”

Een poosje geleden werd ik gecharmeerd door een veel jongere man die alles in het werk zette om mij te versieren. Omdat ik momenteel alleen door het leven ga en al wat jaartjes meeloop, is zo’n flirtpartij een geweldig leuke ervaring. Je gevoelens worden getriggerd en je hormonen spelen heerlijk op. Je kunt je fantasieën uitleven, en, en, en…. voor je het weet heb je vlinders in je buik, ben je verliefd en….? Het is geweldig als vrouw om gewaardeerd te worden, te weten dat je nog meetelt en dat er mannen zijn die voor jou vallen. Welke vrouw wil dat niet?

Blog Met gevoelens speel je niet

Eerdere ervaringen hebben mij geleerd
Jaren geleden behoorde ik tot die groep personen die oprecht en met heel mijn hart van iemand hield. Het lot wilde het anders en hij moest voor zijn werk naar het buitenland. De weken werden maanden en de maanden werden jaren. Het gebeurde in die tijd dat ik met een leuke man een onschuldige flirtpartij ben begonnen en dacht dat het maar een spelletje was. Hij was getrouwd: hij een ander, zij een ander, en ik had eveneens een ander. ‘Veilig dus’, dachten wij. Maar na een paar maanden liep het anders en voor ik het wist was ik verstrikt in iets, dat ik liever niet had gewild. Want met gevoelens speel je niet en als het vervelend wordt, kan je die niet stop zetten. Gevoelens zijn er gewoon en kan je met je verstand eenmaal niet sturen. Het overkomt je gewoon, heb ik wel eens horen zeggen. Je zit er in voor je het weet. Uitspraken die zeker waar kunnen zijn als jij je verstand niet gebruikt.

Zo ook in deze laatste flirtpartij. Deze jongeman zou voor een poosje misschien een geweldige toyboy zijn geweest ware het niet dat hij een ring aan zijn vinger droeg. Het is ontzettend jammer dat ik deze gevoelens niet verder voort kan zetten, omdat verliefdheid op mijn leeftijd niet dagelijks voorkomt. Maar mijn verstand weerhoudt mij aan dergelijke escapades te beginnen. Uit ervaring weet ik dat ik in de problemen terecht zou kunnen komen en ik gebruik mijn energie liever voor andere dingen. Ik heb geleerd mezelf serieus te nemen en niet voor clown te spelen.

Wat doe je in een dergelijke situatie?
Gevoelens mag je niet onderdrukken, maar moeten en willen geleefd worden!” Doe je dat niet op de juiste manier dan heeft dat gevolgen voor het goed functioneren van je gevoelsleven in de toekomst. In dit geval kan je beter toegeven aan je verliefdheid, het gevoel leven en niet onderdrukken maar geen relatie aangaan. In mijn geval heb ik mezelf beschermd door aan mijn ‘nog prille’ gevoelens geen verdere stimulans te geven. Omdat ik mijn gevoelens niet onderdrukt heb, kunnen deze gevoelens later nog eens getriggerd worden, want ze kunnen nog steeds worden geleefd.. Zou ik deze gevoelens onderdrukken en niet meer leven, is de kans klein dat ik weer verliefd ga worden en dát zou jammer zijn!

Heb jij moeite om bij je gevoelens te komen dan kan je via het innerlijke kindwerk hierin weer leven brengen. In de HBO-Opleiding tot Gevoels- en Gedragsdeskundige kan je de juiste omgang met je gevoelsleven leren en anderen doorgeven.

Elisabeth Slomp, Gevoels- en Gedragsdeskundige.