Waarom Innerlijke Kindwerk

Contact met je Innerlijke Kind maakt dat je het gevoel hebt thuis te zijn bij jezelf. Je weet dan het verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Het in contact staan met je Innerlijke Kind geeft je een innerlijke rust. Veel mensen zullen mij nu niet begrijpen omdat zij dus niet in contact staan met hun Innerlijke Kind. Dat is heel begrijpelijk en zeker geen uitzondering.

Gevoelens kun je niet met je hoofd verwerken en/of een plek geven. Velen weten niet hoe zij op de juiste manier met hun gevoelens moeten omgaan want dat is ons op school immers nooit geleerd. Er werd niet over gesproken, er werd niet naar geluisterd en je moest je groot houden als je te veel emoties liet zien. Je zette de emoties op zij en/of verdrong ze. Dat wat het gemakkelijkste en meest gebruikelijke.

Als een klein kind verdriet heeft en dat niet op de juiste manier kan verwerken, laat dat sporen na bij het “innerlijke kind”. Zonder wat wij het in de gaten hebben, vervreemden wij ons van dat Innerlijke kleine Kind, dat steeds vaker het gevoel krijgt niet gezien en gehoord te worden. Die kloof wordt steeds groter en het verlangen gezien en gehoord te worden ook. Het besef dat er iets ontbreekt neemt toe.

Veel later in het leven krijgen de intussen volwassen personen steeds minder grip krijgen op hun gevoelsleven, emoties en gedrag. Een kort lontje of ongecontroleerde woede-uitbarstingen, huilbuien en vreetaanvallen zijn voorbeelden van verkeerd verwerkte emoties. Velen weten niet meer hoe zij op de juiste manier met hun gevoelens moeten omgaan. Velen kunnen niet meer direct bij hun gevoel komen en hebben vaak al jaren niet meer gehuild.

De healing-sessie of workshop

Wat er in een sessie gebeurt is niets anders als het contact met het Innerlijke Kind weer herstellen en helen. Soms gaat dat in een keer, soms heb je meerdere aanlopen nodig en dan is een workshop een prettige en warme omgeving hiervoor. De weg terug naar het contact met het gevoel is immers ook maatwerk. Op dat moment staat de tijd stil en kun je alleen maar laten gebeuren waar ons Innerlijke Kind om vraagt.

In het kort

Waar: Enschede, Denekamp
Wanneer: zie agenda
Duur: ca. 2-3 h
Kosten: € 75,-/ h, vaak vergoed door zorgverzekeraars
Aantal deelnemers: individueel of 6 per groep
Vooropleiding: Nee
Diploma: Nee

Extra Informatie

Download de voorwaarden

Aanmelden

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht